Om iQBEN

Godt miljø blant de mer enn 50 som har sitt daglige tilhold hos iQBEN

Dette kan du bli en del av:

Felles kube

Vi samler folk fra ulike profesjoner som kan dra nytte av å henge rundt en felles kube. Små bedrifter kan jobbe side ved side og dermed dra nytte av hverandres kompetanse og erfaring, og spille hverandre gode. Som nyoppstartet bedrift er det mange små og store utfordringer å ta tak i. Her møter du folk som har vært gjennom alle utfordringer man står overfor som «startup», og du kan nyte godt av gode råd fra gründere med erfaring. Her får du en trygg base med kontorplass, møterom, internett, spiserom, kaffe og te. Vi har tro på at tilhørighet og sosialt miljø fremmer entreprenørskap.

 

Et digitalt verk

I dag er vi over 50 personer i iQBEN, med en god miks av fagdisipliner. I andre etasje, «the digital floor», holder tre IT-selskaper til. Historisk sett er Harstad by tuftet på båtbygging – og for 100 år siden var båtbygging like fremtidsrettet som programvare- og app-utviling er nå. Vi tror at framtidas båtbygging er digital. Men ingenting vokser i et vakuum, så derfor må vi ha et digitalt miljø for de som skal skape framtidens arbeidplasser i Harstad. Kall det gjerne et digitalt verft.

 

På huset har vi også regnskapsførere som jobber helt papirløst i den digitale verden, mennesker som jobber med fornybar energi, utvikling av webapplikasjoner, forsikring, datasikkerhet, frisør, klær, blomster, bakeri og andre spennende ting. Felles for alle er at de har drivkraften og ønsket om å skape liv og verdier lokalt.

 

Gjennom samhold og tilhørighet kommer innovasjon og entreprenørskap.

iQBENs innehaver Håvard Tømmerås sørger for at alle trives og har de de trenger!

«I fellesskap presterer vi bedre enn hver for oss»

Håvard Tømmerås, innehaver iQBEN

iQBENs 7 beste tips til gründere

  • Finn din nisje – hva har du som de andre ikke har?
  • Tenk deg godt om før du satser alt. Er du forberedt på å jobbe beinhardt hver dag – også når alle andre kan ta ferie?
  • Ha en plan og vær sta.
  • Ikke gi opp for tidlig. Alt går ikke nødvendigvis på første forsøk, så du må gi det litt tid.
  • Spar opp en buffer, sånn at du har noe å leve på fram til du begynner å tjene penger på ideen din.
  • Husk at du får 99 nei for hvert ja. Kanskje kan du ikke være selvhøytidelig på produktet, men heller legge litt om på planene?
  • Lær deg å kommunisere produktet ditt. Kunder og publikum skjønner kanskje ikke umiddelbart hva du tilbyr, selv om det er åpenbart for deg.
Godt utstyrte møterom i både 2. og 3. etasjer hos iQBEN

Storgata 15 - 17, Harstad